Е-трговина 2014 – Палић 15.-17.04.2014.
e-trg PalicIV14-200„Е-трговина 2014” – XIV међународна конференција о електронској трговини и електронском пословању, највећи скуп у Републици Србији у овој области, одржана је на Палићу од  15.-17. априла 2014. године. У поподневним часовима првог дана конференције одржана је панел  дискусија под називом „Актуелни проблеми и решења у области доставе робе преко интернетаˮ.

Учесници панела били су Славко Ђумић, заменик председника Савета Републичке агенције за поштанске услуге, Марјан Освалд, директор међународног сектора Поште Словеније и Миљана Нимчевић, директор Интернет продаја гума д.о.о. Модератор панела била је Лидија Глигорић, виши сарадник за регулисање поштанског тржишта у Републичкој агенцији за поштанске услуге.

По први пут ове године другог дана конференције „Е-трговина 2014” одржан је  посебан сегмент програма под називом „Поштанске услуге и е-трговина”. Овај сегмент је био посвећен овим питањима како у Србији, тако и у земљама региона, a посебна пажња била је посвећена утицају електронске трговине на поверење и заштиту корисника. На овој сесији су представљени радови и презентације регулаторних тела Хрватске и Србије, поштанских оператора Словеније и Хрватске, представника Asseco SEE и S&T Serbia,  Факултета техничких наука из Новог Сада, као и Високе ИСТ школе из Београда.