Актуелно у поштама светаupu-news(преузето: Union Postale)

АУСТРАЛИЈА
Australia Post је забележила пораст профита у висини од 31,3% у периоду 2009-10. Пакетски саобраћај се увећао за 10,9%, уз 36% већи профит него претходне године, захваљујући расту електронске трговине.


НЕМАЧКА
У трећем тромесечју 2011. добит коју је остварила Deutsche Post DHL је порасла на 385 милиона евра, што представља повећање од 70,4% у односу на исти период претходне године, захваљујући, пре свега, изузетно великом расту обима пакетског саобраћаја.


ШВАЈЦАРСКА
Током прва три тромесечја 2011. Swiss Post је остварила добит од 721 милиона CHF, што је за 3% мање него у истом периоду 2010. године. Овај незнатни пад је, према тврдњама Поште, узрокован смањењем броја шалтерских трансакција. Обим адресованих писмоносних пошиљака у унутрашњем саобраћају није се променио. У домену финансијских услуга, Пошта је остварила оперативни резултат у износу од 464 милиона CHF, у поређењу са 455 милиона CHF зарађених у 2010.


СИНГАПУР
DBS Bank и SingPost ушле су у партнерство, у циљу обезбеђивања основних банкарских услуга клијентима из пошта (са шалтера SingPost), почевши од 3. јануара 2012. Ово је прво партнерство те врсте у Сингапуру, склопљено између поштанског оператора и банке. Клијенти обе компаније биће у могућности да обављају банкарске трансакције из укупно 140 испостава (од којих су 80 филијале поменуте банке). Захваљујући овом подухвату, преко четири милиона корисника ће ускоро моћи да оствари приступ банкарским услугама са поштанских шалтера.