Актуелно у поштама светаupu-news(преузето: Union Postale)

АУСТРАЛИЈА

Пошта Аустралије се удружила са Рурал банком у понуди банкарских услуга у сеоским срединама. Ове две уговорне стране у партнерском односу су склопиле необавезујући споразум за дистрибуцију услуга, а тренутно разрађују могућност склапања обавезујућег уговора. Сада ће два милиона сеоских становника ове земље моћи да користе рачуне Рурал банке у преко 3200 пошта, као и да отварају штедне рачуне у 1400 пошта. Такође, у 130 пошта у областима са развијеним пољопривредним делатностима, биће доступни кредити ове банке.


БРАЗИЛ

Очекује се да ће, током следећа три месеца, Correios објавити тендер за издавање франшиза над својих 830 пошта широм земље. Овај поступак се спроводи у циљу омогућавања побољшаног приступа поштанским услугама у овој земљи. Преко 1.400 пошта овог оператора већ послује у склопу франшиза.


 

 

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА

Према писању листа Sunday Mirror, чувени црвени поштански сандучићи Royal Mail-а су постали популарна мета за лопове, који вероватно користећи професионалне машине за сечење, скидају ковчежиће, да би их касније понудили за продају на онлајн аукцијама. Ковчежићи који потичу још из доба владавине Краљице Викторије могу на аукцији достићи вредност од 3000 до 5000 британских фунти, док се новији ковчежићи продају по знатно нижој цени. Представник Royal Mail компаније каже за штампу да се из овог оператора увек труде да отуђене ковчежиће поврате, будући да је њихова историјска вредност огромна.


 

 

ХОЛАНДИЈА

PostNL планира да затвори 300 својих пошта, као резултат пословног реструктуирања, одобреног од стране привредне коморе суда у Амстердаму. Овај суд је одбацио тужбу синдиката, који је желео да спречи планирану реорганизацију. У одвојеном саопштењу, PostNL је објавила да је у другом тромесечју 2011. године остварила добит од 1,77 милијарди евра, након раздвајања од компаније TNT Express у месецу мају.


 

 

НОВИ ЗЕЛАНД

Октобар је месец промена за Пошту Новог Зеланда. Овај оператор намерава да угаси услугу међународних економских писмоносних пошиљака, а да повећа горњу границу димензија пакета у међунардоном економском саобраћају, као и да ову услугу прошири на 32 земље, укључујући Тајланд, Филипине, Вијетнам, Хрватску, Грчку, Мађарску и Португалију.