Заседање ПОЦ и ЦА Светског поштанског савезаupu-newsПредставници Републичке агенције за поштанске услуге учествовали су на седницама Савета за поштанску експлоатацију (ПОЦ) и Административног савета (ЦА), одржаним у другој половини априла 2013. године у Берну, у Швајцарској. Ово је било прво окупљање поменутих тела Светског поштанског савеза, после 25. Конгреса у Дохи.

У оквиру надлежности Савета за поштанску експлоатацију, посебно је праћен рад Комисије 2 (Развој тржишта), која се бави методама олакшане трговине између држава чланица, као и разматрањем стратешке улоге поштанског сектора у тржишној економији. Такође, узето је учешће у раду Комисије 4 (Електронске услуге), у чијем је домену Конгрес донео четири важне одлуке поверене овој Комисији на даљу имплементацију.

Током заседања Административног савета, посебна пажња је обраћена на рад Комисије 1 овог тела Светског поштанског савеза, будући да се она бави управљањем и регулаторним питањима, као што су: реформа Светског поштанског савеза, Акта ове организације и остале теме из области регулативе.