Пленарна седница „PostEurop“ одржана у Београду260412-posteuropПленарна седница Скупштине „PostEurop”,  међународне поштанске организација која окупља 50 европских поштанских јавних оператера, одржана је 26. и 27. априла 2012. у Београду.

Председавајући „PostEurop” Жан Пол Форсевил указао је да је поштански сектор широм света суочен са смањивањем обима поште и да ради на проналажењу нових начина пословања у будућности, у чему им је неопходна помоћ и пажња влада и регулаторних тела. На пленарној скупштини усвојена је платформа о стратегији „PostEurop” за предстојећи конгрес Светског поштанског савеза у Дохи, као и низ конкретних одлука од важности за унапређење поштанских сервиса у међународном поштанском саобраћају.

Поред пленарног заседања, одржан је и састанак Радне групе „Wider Europe“, коју сачињавају представниоци националних поштанских оператора земаља које нису чланице Европске Уније. На састанку Радне групе „Wider Europe“ члан Савета РАПУС-а др Никола Трубинт одржао је предавање на тему „The standardization as a tool for postal regulation activities“. Састанку Радне групе присуствовали су: Едуард Дајан, генерални директор IB UPU, Јириј Спирев, Regional UPU Project Coordinator, и Марија Крајновић - Зечевић, помоћник министра у Министарству културе, медија и информационог друштва.

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА: www.posteurop.org