Састанак CERP-а у Београдуcerp-newsУ Београду је 24. и 25. маја 2012. одржано 46. Пленарно заседање Европског комитета за поштанску регулативу (European Committee for Postal Regulation - CERP), чији су домаћини били Министарство културе, информисања и информационог друштва Владе Републике Србије и Републичка агенција за поштанске услуге.

Прихватањем кандидатуре Републике Србије за организацију овог догађаја, омогућена је промоција унапређења статуса наше земље у области поштанских услуга на регионалном, односно европском нивоу. Овај Пленарни састанак је од изузетног значаја јер представља форум за разматрање кључних тема у оквиру припрема главног догађаја за глобални поштански сектор, а то је 25. Конгрес Светског поштанског савеза, који ће се одржати у Дохи (Катар), од 23. септембра до 15. октобра 2012. На Пленарном заседању у Београду је усвојен Кодекс понашања CERP, а посебна пажња се обратила на теме као што су: терминални трошкови, електронске поштанске услуге, екстратериторијалне изменичне поште и безбедност у поштанском саобраћају.

Европски комитет за поштанску регулативу, као међународна организација регионалног карактера и посебан комитет у оквиру Европске конференције поштанских и телекомуникационих управа, од оснивања, односно од 1992. године, својим деловањем значајно доприноси унапређењу регулативе у области поштанских услуга европских земаља, путем координираних активности држава чланица.