Међународне активности

Јесење заседање Административног савета

upuПредставници Републичке агенције за поштанске услуге учествовали су на седницама Административног савета Светског поштанског савеза, одржаним у новембру 2013. године у Берну, у Швајцарској.

Даље

48. Пленарно заседање ''CERP- a''

cerp-newsДелегација Републике Србије, састављена од представника надлежног министарства и Републичке агенције за поштанске услуге, присуствовала је 48. Пленарном заседању ''CERP-a'', које је одржано у Кристиансанду (Норвешка), 23-24. маја 2013. године.

Даље

Заседање ПОЦ и ЦА Светског поштанског савеза

upu-newsПредставници Републичке агенције за поштанске услуге учествовали су на седницама Савета за поштанску експлоатацију (ПОЦ) и Административног савета (ЦА), одржаним у другој половини априла 2013. године у Берну, у Швајцарској. Ово је било прво окупљање поменутих тела Светског поштанског савеза, после 25. Конгреса у Дохи.

Даље

Завршен 25. Конгрес Светског поштанског савеза

181012-doha2У Дохи је, 14. октобра 2012. године, завршен 25. Конгрес Светског поштанског савеза, у чијем је раду учествовало преко 2000 делегата из 192 државе чланице ове међународне организације.

Даље

Радна група CERP-а

cerp-newsПети састанак Радне групе CERP-а за питања Светског поштанског савеза (CERP UPU WG) одржаће се у Мајнцу, у Немачкој, 3. и 4. септембра 2012. Будући да је ово последњи састанак поменуте радне групе пред одржавање 25. Конгреса Светског поштанског савеза у Дохи, на њему се очекује доношење коначних одлука и ставова чланица CERP, важних за учешће на овом највећем догађају из поштанске области. Састанку ће присуствовати представник Републичке агенције за поштанске услуге.