POSTEXPO 2014post expo2014у Стокхолму је од 23. до 25. септембара одржана Међународна конференција и изложба POST ЕXPO 2014.Представљен је читав низ призвода чије перформансе омогућавају брзо и ефикасно лоцирање пошиљака, сортирање до 80 000 хиљада пошиљка на сат, управљање подацима чиме је доказано да аутоматизација процеса доприноси повећању продуктивности и уштеди новца, а истовремено пружајући високо интегрисану услугу, у интересу корисника.

"Post exspu 2014." присуствовао је Бисхар Хусеин, генерални директор Светског поштанског савеза, који је рекао да иновације нису само у примени нових технологија, већ и у промени менталитета и сталног проналажења нових и креативних решења, како би се задовољиле потребе корисника које се стално развијају. Не постизање овог циља имаће тешке последице по поштански сектор јер не може да постоји лојалност према брендовима, осим ако не пружају врхунску услугу кориснику.


POST EXPO 2014. посетило је 2000 учесника из 73 земље. Представљени су најновији трендови у поштанској индустрији и низ технолошких иновација и нових концепата који ће у будућности допринети да поштански сектор остане конкурентан и у ери експанзије електронских комуникација.

За најбоља технолошка достигнућа у 2014. проглашени су: CMC’s Cartonwrap за иновацију године у руковању пакетима, Словеначка Пошта за Интегрисано царињење пошиљки, Немачка Пошта за Програм заштите животне средине у логистичкој средини, УПС за пројекат Орион (интегрисана навигација и оптимизација), док је иновација године Глобални кориснички сервисни ситем ( ГЦСС) Међународне корпорације Пост.Следећа конференција и изложба Post expo 2015. одржаће се у Паризу.