Међународно такмичење младих у писању писама (2015)upuМеђународно такмичење у писању писама за младе узраста до 15 година, установљено Конгресом Светског поштанског савеза (UPU) у Токију 1969. године, организује се по 44. пут и представља израз неговања лепог писања и јасног изражавања, уз подршку поштанског сектора чији је значај у историји комуникације међу становницима планете неоспоран.
 
Све државе чланице UPU које желе да учествују у овом међународном догађају треба да на својој територији организују такмичења, у сарадњи са државним образовним институцијама, те да изаберу најбољи рад, у складу са општим пропозицијама такмичења. Свака држава чланица може да преда само један рад за учешће. Састави послати Међународном бироу Светског поштанског савеза од стране појединаца или директно од школа неће бити прихватани.
 
Радови се пишу на задату тему и не смеју да садрже више од 800 речи на оригиналном језику. Међународни биро UPU ће прихватати саставе на арапском, енглеском, шпанском, француском, португалском и руском језику, а сви радови написани на језику који не припада наведеној групи, морају бити праћени преводом на енглески, француски или шпански језик (по избору). 
 
За прва три места предвиђене су златна, сребрна и бронзана медаља, а првонаграђени учесник ће, између осталог, добити наградно путовање у Берн, где ће се, на Светски дан поште, 9. октобра 2015. године, обавити свечано додељивање награда. Победнички састав ће бити објављен у часопису Union Postale, водећем гласнику Светског поштанског савеза и међународне поштанске заједнице.